26.6. POSTŘEH: O instantnosti (2.)
Ivo RýznarKdyž jsem včera vymýšlel pivo v prášku, vůbec mne nenapadlo, že to strhne
takovou lavinu dvou reakcí. Z jedné jsem se dozvěděl že nejsem žádný novátor,
že přicházím pozdě a že pivo v prášku existuje. Kamarád, který mi tu zvěst
sdělil, jej sice nechutnal, ale podle jiných údajně není nic moc. Druhá reakce
nechtěla škodolibě rýpat do mých a kamarádčiných nápadů, ale ve většině
moderních pivovarů se prý už pár let pivo vyrábí z instantních chmelových
granulí.
Kam ten svět spěje? Dočkáme se jednou toho, že se chmel nebude česat ze štoků,
ale prostě se na chmelnicích napráší do pytlů? Jako extrém pak vidím prodej
práškové stolní vody. Zbývá už jen vyřešit jeden drobný problém. V čem se bude
rozpouštět?
Z prášku jsi a v prášek se obrátíš.
|